Spectrum Five Schampo för kort/slät päls.

Pris:
199 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
191
Antal:
Spectrum Five Shampoo är en supermild produkt som försiktigt tar bort smuts och damm från päls och hud, samtidigt som huden får fördel av en behandling av Allantoin som är en sårläkande och inflammationsdämpande substans från växtriket (se ner info nedan). 

Spectrum Five är avsedd för kort/slätpälsade raser och fungerar också utmärkt på de som tenderar att ha torr, grov, fjällande, kliande hud. 

Allantoin tillsammans med Panthenol lägger sig som en tunn film över huden och fungerar som fuktbevarande ämnen. Vegetabiliskt glycerin håller huden fuktig och skyddar från uttorkning.

Alla dessa ämnen är mjukgörare som återfuktar och minskar klåda och fjällning .

* Allantoin finns i bl.a. Valört. Allantoin är en sårläkande och inflammationshämmande substans och användes traditionsenligt som läkeört, för bl a ben, brosk och vävnader. Ansågs hjälpa vid värk i leder och muskler, eksem, svårläkta sår, acne, brännskador, skavsår m.m. Den används därför fortfarande i alternativ medicin.

Panthenol är INCI-namnet för pantoten som är ett provitamin till vitamin B5.
I hudvårdsprodukter används pantoten då det absorberas av huden och tros omvandlas till vitamin B5 i kroppen. I överhuden binder det fukt, ökar pigmenteringen, påskyndar celltillväxten, snabbar på läkningen av t.ex. sår, akne, solsveda och andra brännskador och hämmar tillväxten av bakterier. Dessutom sägs det vara bra mot klåda.
Provitamin B5 finns i håret, men när det påförs går det inte in i håret utan lägger sig som en skyddande hinna runt stråna. Den gör tunt och torrt hår mjukt och smidigt och även fylligare. Applicerat i hårbotten kan det lindra klåda och irritation samt läka småsår.
Allergiska reaktioner från pantoten är sällsynta. Det är godkänt som Bra Miljöval.

* Vegetabiliskt glycerin (glycerol). Glycerin är en av hudens egna så kallade fuktighetsfaktorer (NMF), som effektivt binder fukt till huden. Glycerin är därför en vanlig fuktighetsbevarande ingrediens i hudvårdsprodukter, som krämer, lotioner och ansiktsvatten. Används även i hårvård.